środa, 28 sierpnia 2013

Concasse pomidorowe z chrupiącą bagietką

Nie macie pomysłu na szybką przekąskę?
Dzisiaj przedstawię Wam wyjątkowe concasse pomidorowe, które wyśmienicie komponuje się ze świeżą, lekko przypieczoną bagietką i kieliszkiem czerwonego, wytrwanego wina.


Czas: 10 min.
Stopień trudności: bardzo łatwe
2 osoby
 
Składniki:
  • 1 duży pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  • 30ml oliwy extra vergine
  • 2 listki świeżej bazylii
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • sól, pieprz
  • bagietka
Przygotowanie:
Sparzcie pomidora, następnie podzielcie go na ćwiartki, usuńcie miąższ. Pokrójcie pomidora w bardzo drobną kostkę. Przełóżcie go do miski. Dodajcie oliwę, czosnek, bazylię. Doprawcie do smaku solą i pieprzem. Wymieszajcie. Bagietkę pokrójcie w poprzek i wstawcie do nagrzanego wcześniej do 180 stopni piekarnika. Pieczcie przez około 8 min.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz