Nie macie pomysłu na szybką przekąskę?
Dzisiaj przedstawię Wam wyjątkowe concasse pomidorowe, które wyśmienicie komponuje się ze świeżą, lekko przypieczoną bagietką i kieliszkiem czerwonego, wytrwanego wina.
Stopień trudności: bardzo łatwe
2 osoby
Składniki:
- 1 duży pomidor
- 1 ząbek czosnku
- 30ml oliwy extra vergine
- 2 listki świeżej bazylii
- 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
- sól, pieprz
- bagietka
Przygotowanie:
Sparzcie pomidora, następnie podzielcie go na ćwiartki, usuńcie miąższ. Pokrójcie pomidora w bardzo drobną kostkę. Przełóżcie go do miski. Dodajcie oliwę, czosnek, bazylię. Doprawcie do smaku solą i pieprzem. Wymieszajcie. Bagietkę pokrójcie w poprzek i wstawcie do nagrzanego wcześniej do 180 stopni piekarnika. Pieczcie przez około 8 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz