Czas: 10 min.
Stopień trudności: bardzo łatwe
4 kieliszki
Składniki:
- 1kg schłodzonego arbuza
- 100g świeżych malin
- 110g czerwonej porzeczki
- łyżka miodu
- sok z 1/2 limonki
- 8 listków mięty
- mielony cynamon
Przygotowanie:
Z arbuza usuńcie wszystkie pestki. Pokrójcie go w grubszą kostkę. Następnie dodajcie maliny, porzeczki, mięte i sok z limonki. Przy użyciu blendera "zmiksujcie" wszystkie składniki. Całość przelejcie przez sito, aby pozbyć się pestek z malin. Dodacie miód. Przelejcie do kieliszków. Posypcie odrobiną cynamonu dla wzmocnienia smaku, udekorujcie listkiem mięty.
Mus ten jest wyśmienity zarówno na upalne dni, jak i na wieczorne spotkanie ze znajomymi:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz