wtorek, 27 sierpnia 2013

Mus z czerwonych owoców z dodatkiem orzeźwiającej mięty



Czas: 10 min.
Stopień trudności: bardzo łatwe
4 kieliszki
 
Składniki:
  • 1kg schłodzonego arbuza
  • 100g świeżych malin
  • 110g czerwonej porzeczki
  • łyżka miodu
  • sok z 1/2 limonki
  • 8 listków mięty
  • mielony cynamon
Przygotowanie:
 
Z arbuza usuńcie wszystkie pestki. Pokrójcie go w grubszą kostkę. Następnie dodajcie maliny, porzeczki, mięte i sok z limonki. Przy użyciu blendera "zmiksujcie" wszystkie składniki. Całość przelejcie przez sito, aby pozbyć się pestek z malin. Dodacie miód. Przelejcie do kieliszków. Posypcie odrobiną cynamonu dla wzmocnienia smaku, udekorujcie listkiem mięty.
Mus ten jest wyśmienity zarówno na upalne dni, jak i na wieczorne spotkanie ze znajomymi:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz