Czas: 15 min.
Stopień trudności: bardzo łatwe
Dla 4 osób
Składniki:
- 340g makaronu tagliatelle
- 12 plasterków wędzonego, parzonego boczku
- 210g sera pleśniowego gorgonzola
- 60ml śmietany 30%
- 90g masła
- parmezan
- 2 ząbki czosnku
- 7 listków bazylii
- łyżeczka suszonej bazylii
- pieprz
Przygotowanie:
W rondlu rozpuście masło, uważajcie tylko żeby się nie przypaliło. Dodajcie do niego wcześniej obrane i pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Następnie wrzućcie ser do rondla, przykryjcie go przykrywką i zaczekajcie aż się wszystko rozpuści. Dodajcie śmietanę, bazylię, gotujcie całość jeszcze 1 min. Na koniec doprawcie pieprzem(ja dodaję ok. 1 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu) i startym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz