Czas: 15 min+40 min gotowanie
Stopień trudności: łatwe
4 osoby
Składniki:
- ok 700 ml bulionu ( warzywny, drobiowy)
- 1 pietruszka
- 2 marchewki
- ok 170 g grzybów( ja dodałam podgrzybki)
- 1/2 cebuli
- 2 liście laurowe
- 25 ml śmietany 30%
- sól, pieprz
- koperek
- pietruszka
Przygotowanie:
Do bulionu wrzućcie pokrojone w kostkę marchewkę i pietruszkę, a także ryż ( będzie dochodził razem z warzywami). W międzyczasie dokładnie umyjcie i oczyśćcie grzyby. Przekrójcie je na pół i drobno pokrójcie. Posiekajcie cebulę oraz czosnek. Kiedy marchewka z pietruszką się zagotują wrzućcie cebulę, czosnek i liście laurowe. Po 2-3 minutach dodajcie grzyby. Całość gotujcie ok 40 min. Na końcu doprawcie solą, pieprzem, śmietaną oraz koperkiem i pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz