czwartek, 19 września 2013

Domowa zupa grzybowa


Czas: 15 min+40 min gotowanie
Stopień trudności: łatwe
4 osoby
 
 
Składniki:
  • ok 700 ml bulionu ( warzywny, drobiowy)
  • 1 pietruszka
  • 2 marchewki
  • ok 170 g grzybów( ja dodałam podgrzybki)
  • 1/2 cebuli
  • 2 liście laurowe
  • 25 ml śmietany 30%
  • sól, pieprz
  • koperek
  • pietruszka



Przygotowanie:
Do bulionu wrzućcie pokrojone w kostkę marchewkę i pietruszkę, a także ryż ( będzie dochodził razem z warzywami). W międzyczasie dokładnie umyjcie i oczyśćcie grzyby. Przekrójcie je na pół i drobno pokrójcie. Posiekajcie cebulę oraz czosnek. Kiedy marchewka z pietruszką się zagotują wrzućcie cebulę, czosnek i liście laurowe. Po 2-3 minutach dodajcie grzyby. Całość gotujcie ok 40 min. Na końcu doprawcie solą, pieprzem, śmietaną oraz koperkiem i pietruszką. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz