piątek, 6 września 2013

Pasta z pstrąga i łososia z dodatkiem mango i rzodkiewki






Czas: 10 min
Stopień trudności: bardzo łatwe
4 osoby
Składniki: 
  • 100g wędzonego pstrąga
  • 100g wędzonego na zimno łososia
  • 3 rzodkiewki
  • 1/2 mango
  • 1 łyżka śmietany 18% ( jeżeli chcecie możecie ją zastąpić jogurtem naturalnym)
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • posiekana natka pietruszki
  • sok z cytryny do smaku
  • sól
  • pieprz
  • szczypta ostrej papryki
  • świeża bagietka 
Przygotowanie: 
Pstrąga i łososia bardzo drobno posiekajcie. Przełóżcie do miski. Następnie rzodkiewkę i mango pokrójcie w bardzo drobną kostkę. Dodajcie śmietanę, przyprawy i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszajcie. Podawajcie ze świeża i chrupiącą bagietką :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz